Honden slaapzakken: heeft mijn hond het koud?

Vindt jouw hond het ook zo lekker om ergens onder of in te kruipen? Dan is een honden slaapzak ideaal voor je dierenvriend! Voor sommige honden is een honden slaapzak eerder nodig dan voor anderen, omdat zij het sneller koud hebben. Wil je weten wanneer jouw hond een slaapzak nodig heeft? Lees dan verder!

Niet iedere hond is hetzelfde: sommige hebben het sneller koud dan anderen. Zo zijn puppy’s sneller vatbaar voor kou omdat ze nog een gebrek aan vet en vacht hebben, wat de hond warm houdt. Voor honden met een dunne vacht of een kale buik geldt ook dat ze sneller afkoelen. Daarnaast hebben kleine honden vaak meer last van kou aangezien er sprake is van een hoog ‘oppervlakte tot volume’-ratio. Dit zorgt voor een sneller verlies van warmte. Toch zal uiteindelijk iedere hond sneller vatbaar zijn voor kou wanneer ze ouder worden. Dan kunnen ze hun lichaamstemperatuur vaak niet meer goed reguleren.

Niet alleen voor honden die snel vatbaar zijn voor kou, maar voor iedere hond kan een honden slaapzak geschikt zijn. Zelf heb je vast ook wel eens een wandeling gemaakt waar je rillend van terug kwam in de winter. Dan is je eerste neiging om onder een dekentje te kruipen. Bij honden is dit niet anders: zorg dat er een lekker warme slaapzak klaarligt voor na een winterse wandeling. Daarnaast kan een slaapzak een goede hulp zijn bij ziekte. Aangezien de weerstand van je hond op dat moment slechter is, kan het handig zijn om een warme slaapzak te hebben liggen.

Een honden slaapzak is dus voor iedere hond geschikt. Bovendien zijn ze op verschillende manieren te gebruiken: natuurlijk als slaapzak, maar ook als kussen (thuis maar ook tijdens vervoer) of mand. Wij bieden voor ieder type hond een slaapzak aan. De slaapzakken zijn verkrijgbaar in maat S, M, L en XL. Ben je op zoek naar een afwijkende maat? Geen probleem! Neem dan contact op via het contactformulier of via de mail. Hetzelfde geldt voor de stof en kleur die gebruikt wordt: alles is volledig te personaliseren. Twijfel dus niet langer en zorg nu voor een warm plekje voor je hond!